Cover Interview – Gemini x Fourth

‘เจมีไนน์-โฟร์ท’ ในวันที่ยังมีกันและกันและอยู่เคียง ‘ไหล่เธอ’

Simple is the Best ยังคงใช้ได้กับทุกเรื่อง ไม่เว้นแม้แต่ซีรีส์ แฟนผมเป็นประธานนักเรียน My School President ที่บรรยากาศแห่งมิตรภาพและเสียงเพลงในวัยมัธยมศึกษาที่ดูเรียบง่าย ก็ชวนให้ผู้ชมหลงใหลไปกับเสน่ห์ทางการแสดงของผู้ชายทั้งสองอย่าง ‘เจมีไนน์-นรวิชญ์ ฐิติเจริญรักษ์ @gemini_nt ’ และ ‘โฟร์ท-ณัฐวรรธน์ จิโรชน์ธิกุล @fourth.ig ’ 

แม้ภายในเรื่องอาจดูเป็นคู่ปรับและคู่กัดกันอยู่บ้าง แต่ 3 ปีในวงการบันเทิงของคนทั้งคู่กลับเต็มไปด้วยความสนิทระดับแน่นแฟ้น เคียงบ่าเคียงไหล่ (เธอ) มาโดยตลอด พี่สี่และน้องเมถุนเลยขอแชร์เรื่องราวความสัมพันธ์ทั้งในเรื่องและความเป็นจริงให้ผู้อ่านได้รู้ เพื่อขอบคุณคนข้างตัวที่รักและเธอ (ผู้อ่าน) ที่ยังอยู่เคียงข้างกันเสมอมา

เหมือนกันจนน่าตกใจ

“อ้าว เรากรุ๊ปเลือดเหมือนกันเหรอ” เจมีไนน์หัวเราะหลังโฟร์ทตอบว่า ตัวเองเลือดกรุ๊ปเอ รวมถึงเรื่องความหมายของชื่อจริงที่เหมือนกัน จนเจมีไนน์พูดมาว่า เกินไป นั่นทำให้เราเชื่อเรื่องพรหมลิขิตอยู่หน่อยๆ เพราะน้อยคู่มากที่จะมีอะไรเหมือนกันขนาดนี้ และเหมือนเจมีไนน์จะล่วงรู้ความคิดเรา เขาเลยพูดเสริมจากสิ่งที่ตัวเองตอบไปว่า

“เหมือนกันจนผมก็คิดว่า พรหมลิขิต แต่ว่าผมกับโฟร์ทเองก็มีกิจกรรมที่แตกต่างกันในบางจุด เช่น เขาเป็นคนชอบอ่านหนังสือ โดยเฉพาะแนว HOW TO พัฒนาตัวเอง เขาชอบมาก แต่ถ้ามีกิจกรรมออกนอกบ้าน จะไม่ค่อยไปเท่าไหร่ แต่ผมเป็นสายกิจกรรม เช่น เล่นดนตรี หรือเตะบอลกับเพื่อน”

โฟร์ทได้ทีพูดเพิ่มเติมถึงเรื่องความเหมือนและต่าง “เรื่องการกินก็ไม่เหมือนกัน ผมชอบกินผัก กินเผ็ดได้ ตรงข้ามกับเจมีไนน์ที่กินอะไรก็ได้ที่ไม่เผ็ดและไม่มีผัก ตรงนี้แหละเป็นไลฟ์สไตล์ที่ต่างกันอยู่”

เราถามกลับไปว่า ยังมีอะไรที่เหมือนกันอีกหรือเพิ่งมารู้ว่าเหมือนกันไหม พี่สี่ตอบกลับมาโดยไม่ลังเลว่า “หล่อเหมือนกัน” พร้อมเสียงหัวเราะ จนน้องเมถุนบอกว่า เฉียบ! พร้อมกับยกนิ้วโป้งให้

โฟร์ทขี้เขินและเจมีไนน์ขี้เล่น

ในฐานะผู้ชม เราว่า ‘กันต์’ ค่อนข้างต่างจากโฟร์ท เพราะโฟร์ทนิ่งและดูจริงจัง เห็นได้จาก Safe House ที่คิดนานช่วงเดินหมากรุก แต่ด้วยจังหวะคอเมดี้ในเรื่อง อาจเรียกร้องให้โฟร์ทกล้าแสดงออกและมั่นใจตลอดเวลา ซึ่งตัวเขาเองยอมรับว่า มันเป็นคนละขั้วจริงๆ ยิ่งเรื่องเขินคือใช่เลย แต่เจ้าตัวบอกว่า ก็ต้องทำให้ได้ คำถามมันเลยอยู่ที่โฟร์ทปลดล็อกความขี้เขินของตัวเองอย่างไร

“ผมแค่ทำมันออกไปเลย แสดงความรู้สึกที่มีออกไปแบบไม่ต้องกลัวผิดหรือถูก เพราะตอนเวิร์คช็อป ครูการแสดงบอกว่า ให้แสดงออกไปก่อน ถ้ามันเยอะหรือน้อยเกินไป ผู้กำกับเขาจะเป็นคนบอกเอง ผมเลยมองว่า มันเป็นวิธีปลดล็อกที่ดีมากๆ เลย”

เจมีไนน์พยักหน้าเห็นด้วยกับพี่สี่แล้วเล่าว่า “เวิร์คช็อปช่วยทำให้เรา 2 คนสนิทกันมากขึ้นและเข้าใจเรื่องการแสดงจริงๆ อย่างผมไม่มั่นใจเรื่องการแสดง การที่ครูสอนการแสดงบอกว่า รู้สึกอะไรก็แสดงออกไปก่อน ก็ปลดล็อกผมเหมือนกัน มันเลยทำให้ผมไม่เกร็ง อีกอย่างโฟร์ทเองเขาก็มักจะแชร์เรื่องการแสดงกับผมในฐานะที่ผ่านงานมาก่อน อย่างฉากสำคัญ เขาจะบอกให้ผมมีโฟกัส เพราะผมอาจจะติดเล่น กลัวเดี๋ยวสมาธิของผมจะกระเจิงไปซะก่อน”

ว่าด้วยเรื่องฉากหิน

จุดน่าสนใจของโฟร์ทตั้งแต่ Safe House ก็คือ ชอบการแข่งขันและไม่ยอมแพ้อะไรง่ายๆ ถ้าเราเอาจุดนี้มาถามเรื่องการแสดงในซีรีส์ คิดว่าฉากไหนในซีรีส์ที่โฟร์ทมองว่า แข่งขันกับตัวเองสูงมากและไม่อยากยอมแพ้มันง่ายๆ เขาหัวเราะแล้วพูดว่า “พี่ดูผมเยอะเหมือนกันนะเนี่ย” ก่อนตอบออกมาว่า 

“ร้องเพลงไม่เพี้ยนและแตะไปถึงเสียงสูงก็ส่วนหนึ่ง แต่สิ่งที่ผมว่ายากมากเลยก็คือ ฉากตลก เพราะผมไม่ได้เป็นคนตลก เล่นมุกก็ไม่เป็น ต้องให้เพื่อนๆ คอยช่วยว่า เล่นให้มันพอดีกับสถานการณ์ตรงหน้าอย่างไร” เจมีไนน์ได้ยินจุดนี้ ก็พูดสมทบต่อจากโฟร์ทเรื่องฉากตลกว่า 

“แต่สำหรับผมมองว่าชิลนะ โดยเฉพาะฉากที่มีหมู่มวลหรือฉากคุยสด จะผ่านเร็วมากสำหรับผม เพราะมันเป็นตัวเรามากกว่า มีความสบายตัว” โฟร์ทเลยถามกลับแทนเราว่า แล้วฉากไหนถือว่ายากสำหรับเจมีไนน์ “มันจะมีฉากหนึ่งที่ผมโกรธ ผมรู้สึกว่าโกรธมันยากมาก เพราะผมไม่เคยโกรธใคร มากสุดก็แค่งอน แต่จะไม่มีกำหมัดหรือตัวสั่นออกมา เลยทำความเข้าใจกับอารมณ์ตอนนั้นยากพอสมควร”

ขอบคุณที่รัก “ติณณ์” และ “กันต์”

มีคนตบเท้าเข้าด้อมคุณหนูกันเป็นแถว ด้วยเคมีทางการแสดงและการแสดงออกทางสีหน้ารวมถึงแววตาของทั้งคู่ที่ชวนให้เคลิบเคลิ้มแบบสุดๆ แม้เจมีไนน์จะบอกว่าไม่เขิน เพราะรู้จักกันมาประมาณหนึ่ง แต่โฟร์ทเองบอกว่า พอหน้าใกล้กันทีไร น้องก็จะเขินอยู่นิดๆ ซึ่งความรักที่พวกเขามีต่อติณณ์และกันต์ ได้ทำหน้าที่ในใจของผู้ชมเป็นอย่างดี จนทั้งคู่อยากขอบคุณติณณ์และกันต์จากใจ  

จากโฟร์ทถึงกันต์ “เขาทำให้ผมกล้าแสดงออก อย่างก่อนหน้านี้เวลาไปถ่ายรายการข้างนอก ผมจะเงียบ ไม่พูดอะไรเลยขณะถ่ายรายการ แต่เขาช่วยทลายกรอบบางอย่าง ทำให้ผมเป็นคนมั่นใจ กล้าที่จะทำสิ่งต่างๆ และช่วยดึงศักยภาพดนตรีและการร้องที่อยู่ในตัวผมออกมา ขอบคุณกันต์มากๆ เลย”

จากเจมีไนน์ถึงติณณ์ “เป็นบทแรกที่ดีสำหรับผมมากๆ ดีแบบดีจริงๆ ซึ่งผมว่าในชีวิตนักแสดงคนหนึ่ง มันจะมีบทหนึ่งที่ทำให้เราเปล่งประกายขึ้นมาและทำให้คนรู้จักในวงกว้าง ติณณ์คือบทนั้นสำหรับชีวิตผม ณ ตอนนี้ ซึ่งเป็นช่วงเวลาที่ดีที่สุดสำหรับผมมากๆ ขอบคุณนะติณณ์”

พาร์ทเนอร์ที่ใช่และไหล่ของเธอ

“แม้พรุ่งนี้ยังไม่รู้จะยังไง มองทางไหน เธอไม่เคยจะไปไกล” เพลงท่อนหนึ่งของ ‘ไหล่เธอ’ คงจะเป็นบทสรุปที่ตรงที่สุดสำหรับความสัมพันธ์ของคู่นี้ อย่างเจมีไนน์เล่าถึงพาร์ทเนอร์ที่ชื่อโฟร์ทว่า 

“ถ้าไม่มีโฟร์ทหรือได้แสดงกับคนอื่น ผมก็คงแสดงออกมาแบบนี้ไม่ได้ ด้วยความที่มันซิงก์กันโดยไม่รู้ตัว และเคมีบางอย่างที่โฟร์ทเองก็ดึงออกมาจากตัวผมเยอะมาก ผมเลยอยากจะบอกเขาว่า ขอบคุณที่อยู่ตรงนี้ด้วยกัน และเป็นเหมือนไหล่ที่ให้พึ่งพิงซึ่งกันและกัน”

โฟร์ทตบไหล่ของเจมีไนน์ก่อนเล่าความรู้สึกตัวเอง “ผมก็โชคดีเหมือนกันที่ได้คู่กับเจมีไนน์ ความเกร็งหลายอย่างของผมหายไปก็เพราะเขา แต่ก็มีบ้างที่อยากให้เขาเพลาความขี้เล่นตัวเองลงบ้าง(หัวเราะ) แต่อย่างน้อย ความเป็นตัวเขาเอง ก็ทำให้ผมสบายใจที่ได้ร่วมงานกับพาร์ทเนอร์คนนี้ครับ”

แม้พรุ่งนี้ยังไม่รู้จะยังไง จะอะไร แต่ฉันยังคงมีเธอเพลงไหล่เธอขึ้นคลอในขณะถ่ายแฟชั่น พร้อมกับมิตรภาพของทั้งคู่ที่เบ่งบานและอยู่เคียงกันตราบนานเท่านาน โปรดวานผู้อ่านติดตามชีวิตบทต่อไปพวกเขาต่อไปได้ใน แฟนผมเป็นประธานนักเรียน My School President ทุกวันศุกร์ เวลา 20:30 น. ทางช่อง GMM25 และเวลา 22:30 น. ทางแอปพลิเคชั่น VIU 

4 TMIs with GEMINI

1. What’s Wrong With Secretary Kim? คือซีรีส์เกาหลีที่เจมีไนน์ดูและใช้ศึกษาความโรแมนติกคอเมดี้ เพื่อนำมาปรับใช้กับบท “ติณณ์”

2. EP2 ตอนฉากเข้าแถวช่วงแม่ประกาศเป้าหมายโรงเรียน คือฉากที่เจมีไนน์อยากกลับไปแก้ไขที่สุด

3. พริก 0 เม็ดคือจำนวนที่เจมีไนน์รับได้ในส้มตำ แต่ตัวเขาเองจะไม่มีทางสั่งส้มตำ เพราะมีผักและผลไม้เป็นส่วนประกอบ

4. คีย์บอร์ดเป็นเครื่องดนตรีตัวแทนเจมีไนน์ เพราะเปลี่ยนเสียงได้หลายคีย์ เหมือนที่ตัวเขาเองชอบทำอะไรหลายๆ อย่าง และไม่ชอบอยู่กับสิ่งๆ เดียว

4 TMIs with Fourth

1. โฟร์ทอยากลับไปแก้ไขทรงผมกันต์มากที่สุด เพราะสั้นเกินไป แต่สิ่งที่พีคคือ โฟร์ทไปตัดทรงนี้เอง

2. ต้นคอ คือส่วนที่ Sensitive กับร่างกายของโฟร์ทที่สุด หากมีใครมาโดนจะขนลุกไปทั้งตัว

3. ผักในสลัดที่โฟร์ทโปรดปรานมากคือ แตงกวา และเคยกินแตงกวาเป็นอาหารเช้าแบบเพียวๆ

4. ไวโอลินเป็นเครื่องดนตรีตัวแทนโฟร์ท เพราะเสียงที่นุ่ม และชอบให้คนอื่นเห็นว่าเป็นคนอ่อนโยน

Gemini-Fourth’: The Day That They Still Get Each Other’s Backs

‘Simplicity is the best’ works for everything and My School President Series is not an exception. The simple atmosphere filled with friendship and music during high school seemed to take away the viewers along with the charming acting of the lead actors like ‘Gemini-Norawit Thiticharoenrak’ and ‘Fourth-Nattawat Jirochtikul’.

Despite being a rival and an opponent in the series, their three years in show business have been full of intimate friendship they’ve always got each other’s backs. Both Fourth and Gemini would like to share their relationship both in the series and reality with the readers as their gratitude to those loved ones around them and you (the readers) who are always there for them. 

Two Peas in a Pod

“So we have the same blood type?”, laughed Gemini after Fourth answered that his blood type was A and their full names actually had the same meaning. It was to the point that Gemini said that it was too much to be true. It made me slightly think of it as destiny because there are only a few couples that share so many similarities. Gemini seemed to read my mind so he additionally commented on his answer,

“We’re so similar that I think it is destiny. But Fourth and I also enjoy different kinds of activities. For example, he likes to read books, especially how-to books for self-improvement. It’s his favorite. But when it comes to outdoor activities, it wouldn’t be his cup of tea. On the other hand, I’m an outdoor person, playing some instruments or playing football with some friends are my thing.”

Fourth also added on their similarities and differences, “Our diet is also different. I like vegetables and eat spicy food. On the contrary, Gemini can eat anything but spicy food and vegetables. This is also different in our lifestyles.”

An additional question to their answers, I asked if there were any other similarities they shared or recently found out that they had in common. Fourth unhesitantly replied that “Our good-looking”, followed by his laughter while Gemini said “Superb!” with his thumbs-up.

Bashful Fourth and Playful Gemini

From a viewer’s point, I think ‘Gun’ is pretty different from Fourth. Fourth seems to be quiet and serious. We can see that in the Safe House Live Show when he took his time contemplating while playing the chess game. But in the series, the comedic timing might require him to be assertive and confident all the time. Fourth admitted that their characters are completely opposite, especially about his shyness. But he said it was something he must be able to do. His answer led to my next question about how he’s overcome his shyness.

“I just did it. Expressed my feelings without fear of being right or wrong. When we were doing the workshop, our acting coach said that we should act first, if it is too much or too little, the director will tell us. I think that’s a very good method to unlock me.”

Gemini nodded to show his agreement with Fourth and continued, “The workshop helped us to get closer and gain a better understanding of acting. Since I wasn’t confident in my acting, when the acting coach said that I should just express what I feel first, it also helped unlock me. I wasn’t tense anymore. One more thing, Fourth always shares his acting tips with me since he had more experience in showbiz. Like, for the important scenes, he would tell me to focus because I was always playing around and I might not be able to concentrate.”

About the Tough Scenes 

One interesting point about Fourth seen in the Safe House Live Show is his competitiveness and persistence. If we put these attributes into his acting in the series, which scenes he considered that he competed with himself so much and didn’t want to give up easily. He laughed and commented, “You did a lot of homework about me” and answered, 

“Not singing off-key and being able to reach the high notes are one thing, but the other super tough point is the comedic scenes. I’m not a funny person. I don’t know how to crack a joke. My friends got to help me how to make it fit the situation in the scene.” When Gemini heard Fourth’s answer about the comedic scenes, he added,

“But in my case, I was pretty cool with it, especially those scenes with my friends or improvised chats. That would be an easy pass for me. It fitted my character so I was pretty comfortable.” Fourth asked Gemini back in my place about the scene that Gemini considered tough. “There is one scene in that I have to be mad. Getting mad is really tough for me because I never get mad at anyone. At the worst is sulking, but I’d never clenched my fists or trembled, so I needed to make sense of that feeling so it was pretty difficult.”

Thank you for loving “Tinn” and “Gun”

There are a lot of people joining the KhunNoo fandom because of their acting chemistry, facial expressions, and their eyes which are greatly enchanting. Although Gemini stated that it didn’t make him shy since they had known each other for a while, Fourth confessed that whenever their faces were close, it got him a little bit shy. As the love they had given for Tinn and Gun greatly yielded in the hearts of their viewers, they wanted to thank Tinn and Gun from the bottom of their hearts. 

From Fourth to Gun: “He turned me to become assertive. In the past, I would be quiet when shooting for external shows. I wouldn’t say a thing during the shoot. But Gun helped shatter those walls and made me become a confident person who was able to do a lot of things. He also brought out the music and singing potential hidden in me. Thank you so much, Gun.”

From Gemini to Tinn: “It is a very good chapter for me. It’s truly brilliant. In an actor’s life, there is one role that will make us shine and acknowledge by the public. Tinn is that role for me at this moment of my life. This is the best moment for me. Thank you, Tinn.”

The Right Partner and Your Shoulder

“I don’t know what tomorrow brings. Whenever I look, you’re never far.” One piece of the song “You’ve Got Ma Back” can be the best summary of their relationship. Gemini talked about his partner Fourth,

“If it wasn’t Fourth or I played with other actors, I wouldn’t be able to play it out this way. We were unconsciously synchronized and Fourth has brought so many chemistries in me out. I want to tell him that, thank you for being here with me and being like a shoulder that we can rely on each other.”

Fourth patted Gemini’s shoulder before expressing his feeling, “I’m also lucky to be paired up with Gemini. My numerous worries were gone because of him. Only a small wish that he lowers his playfulness (Laughed). But at least, him being himself makes me comfortable to work with this partner.”

“I don’t know what tomorrow brings. But with you, I’m ready for anything.” The song “You’ve Got Ma Back” was playing in the background during the photo shoot, along with their blooming friendship that they will always get each other’s backs forever and ever. I’d like to ask the readers to follow the next chapter of their lives in My School President Series every Friday at 8:30 p.m. on GMM25 and at 10:30 p.m. on VIU Application. 

4 TMIs with Gemini 

  • What’s Wrong With Secretary Kim? is the series that Gemini watched and studied the sense of romantic comedy from to apply to the “Tinn” role. 
  • Episode 2: the scene where they’re standing in a row when his mother is announcing the school’s mission is the scene Gemini wants to go back to amend the most. 
  • Zero is the number of chili Gemini can have in his papaya salad, though he will never order it since it’s full of vegetables and fruits. 
  • The keyboard is an instrument that represents Gemini because it can change for several keys. It’s similar to him who likes to do many things and doesn’t like to focus on only one thing. 

4 TMIs with Fourth

  • Fourth wants to go back to amend Gun’s hairstyle the most because it was too short. The thing is that he chose that hairstyle himself. 
  • The nape of the neck is the most sensitive part of Fourth’s body. If anyone touches it, he will get goosebumps.
  • Fourth’s favorite vegetable in the salad is cucumber and he used to have only cucumbers as breakfast.  
  • The violin is an instrument that represents Fourth because it gives a soft voice and he likes to be seen by others as a gentle person. 

Creative Director / Photographer: Termsit Siriphanich @termsit

Stylist: Suranan Ponganan @tonnton.tsp

Makeup: Aon Sung @aon_sung

Hair: @eddiethailand

Clothes : PAINKILLER @painkiller_atelier
SCULPTURE STUDIO @sc_sculpture
Zartorial @zartorial_official

Editor in Chief: Austin Thein

Photo Assistant: Nol Kerdsup

Interview: Yutthachai Sawangsamutchai @Youthtumz
Translator: Fern Panyatona @ferinpanyatona

Location: @studio_vjthailand